Seong-jin Kang Analizi

26 Mart 2003 doğumlu Güney Koreli sağ kanat oyuncusudur. FC Seoul Altyapısında futbola başlayan genç yetenek daha sonda A Takıma yükselmiştir. 2021-2022 sezonu A Takımda süre almaya başlayan oyuncu 18 maçta 2 gol 2 Asist üreterek takımına katkı sağladı. 2020  2 Haziran’dan sonra A Takımda değişilmez sağ kanat oyuncusu oldu. Son 5 haftada 1 Gol 3 asist üreterek dikkatleri üzerine çekti.

Sang-ho Na ve young-wook cho ile birlikte Kanat rotasyonunda iki sezondur takıma büyük katkılar sağladı. Sol ayağı ile sağ kanatta ters ayak ortaları rakibin dengesini bozuyor. Keskin sert şutları, kalecileri terse yatıran zeki vuruşları, hızı dinamizmi iyi bir kanat olduğunu gösteriyor. Yine net ortalar adrese teslim paslar ne kadar Seul Forvetleri atamasa da çok net ve tehlikeli. Çok genç yaşlarda olmasından dolayı eksik yanları da var. Maçta mevkisini çok çabuk terk edebiliyor ve rakip bir anda o kanattan etkili gelebiliyor. Aslında bu durum onu bazen rakip için daha tehlikeli yapabiliyor çünkü sezgileri güçlü ve boşa çıkarak topu almak istiyor. Eğer akıllı bir hoca olsa bu durumu lehine kullanabilir. Bir başka defo olarak fazla topla oynuyor tehlikeli yerlerde top kaybı yapıyor.

Oyun stiline benzettiğim ve ileriki yıllarda potansiyeline gelebileceği yer ve benzerlik olarak Federico Bernardeschi modelinde ve seviyesinde olabileceğini düşünüyorum. Fakat asla bir Heung-min Son olamaz. Benim beklentim 3 yıldız olabilir. Fakat tamamen de potansiyele ulaşacaktır ve Avrupa da bir takımda 20 M bandı bir değere ulaşacaktır. En uygun olan takım B Münih, Juventus, Liverpool ters ayak rotasyonu olabilir çünkü çok uygun bu tarz stile. Ama A Plan olabileceğini düşünmüyorum. 

Etiketler: #dünyayıldızı #potansiyelyetenek #fSeong-jin Kang