Endrick Analizi

Endrick tam ismiyle Endrick Felipe Moreira de Sousa Brezilya’nın başkenti Brasília 21 Temmuz 2006 yılında dünyaya geldi. Futbol kariyeri Palmeiras alt takımında başlayan Endrick 16 yaşını doldurur doldurmaz A takıma yükseldi ve forma mücadelesinin içine girdi. Üstün yetenekleri yaşına rağmen forma rekabetinde onu ilk sıralara aldı ve bugün ( Tarih: 15.11.2022 ) itibariyle Palmeiras A takımı ile 7 karşılaşmada 306 dakika süre altı bu sürede 3 gol 1 asistlik skor katkısında da bulundu.


Endrick, Brezilya’nın dünya futboluna sunduğu son armağanlardandır. Birçok futbol otoriteleri ileride Brezilya’nın tartışmasız santraforu olacağı konusunda belki de ilk defa bir isimde bu kadar toplandı. Belki de A takım ile iki ayda gösterdiği başarılı oyun bunun en büyük göstergesidir. Saha içerinde yorulmak bilmez enerjisi, yaşına göre bitiricilik konusundaki becerisi, kanattan hızlı bindirmeleri onun şuan göze batan en büyük özellikleri fiziksel olarak gelişim ve büyüme sürecini tamamladığı çok farklı şeyleri konuşacağımız bir oyuncu olacaktır.

Endrick, gelecekte istenilen seviyelere gelirse Brezilya yeni Ronaldo Nazário kavuşmuş olacaktır. Günümüz kadro yapılarını incelediğimizde sağlam bir bitiriciliğin ve hızlı oyunda çok etkili oynayacak bir takımın çok isteyeceği bir oyuncu modeli olan Endrick tam bir Real Madrid oyuncusu özelliği göstermektedir. 2019 yılınca Vinícius Júnior’u alan Madrid’in Endrick ismini kaçırmayacağını düşünüyorum ve gelecekte çok büyük bonservis bedeli ile Avrupa’nın yolunu tutacaktır.

 

Etiketler: #dünyayıldızı #edrick #realmadrid #transfer