Fabricio Díaz Analizi

Memleketinin bir kulübü olan La Paz Wanderers'da çocukluk zamanlarında futbola başladı. Genç yaş kategorisin de üç kez şampiyon oldu. 12 Şubat 2016'da 13 yaşındayken bir Montevideo takımı olan Liverpool Fútbol Club'a katıldı ve gençlik gelişimini ülkenin başkentinde tamamladı. 2019'da Üçüncü Lig'de dönüşümlü olarak başladı ve bir keresinde Osvaldo Canobbio liderliğindeki ilk takımla antrenman yaptı. Díaz, Liverpool Montevideo'nun gençlik akademisi mezunudur. Kulüp için profesyonel ilk maçına 2 Şubat 2020'de Nacional karşısında 4-2 süper kupa galibiyetiyle çıktı. Maçta 120 dakika oynadı ve takımının dördüncü golünü kaydetti. Aynı ay sırasıyla Plaza Colonia'ya karşı 1-0 galibiyetle ve Llaneros de Guanare'ye karşı 2-0 galibiyetle ligine ve kıtadaki ilk maçına çıkmış oldu. Díaz, Uruguaylı bir uluslararası gençtir. 22 Mart 2022'de, COVID-19 testi pozitif çıkan Matías Vecino'nun yerine ilk kez A takıma çağrıldı. 21 Ekim 2022'de Uruguay'ın 2022 FIFA Dünya Kupası için 55 kişilik ön kadrosuna seçildi.

Özelliklerini değerlendirecek olursak. Savaşçı orta saha ve ya box-to-box dediğimiz iki yönlü orta saha prototipinde en önemli bende dikkatimi çeken özelliği dinamizmi ve oyunu her anında maçtan kopmadan mücadele etmesi. Kısa uzun pas yeteneği merkezden topla çıkışları top çalmaları hızlı çıkarken doğru zamanlama ile doğru noktalara koşu atması onu skorer bi orta saha yapıyor. Günümüz futbolcularından Barella yı andıran oyun stili gelişim göstermesi halinde şut ve diğer özelliklerini de yukarı taşıması halinde çok net sayılı merkez orta saha oyuncularından birisi olacaktır. Hem hücum da hem savunma da onu her an topa yakın bir noktada görebilirsiniz gezmeyi oyunu yaşamayı çok seven birisi rahat adam eksiltmesi eksta özelliklerinden zayıf yanları olarak göze çarpan tek eksik yaşından kaynaklanan pas hataları ve bencilleştiği atak sonlandırmalarıdır.



Bana göre dünyanın ilk 10 merkez orta saha oyuncusu arasına girecek yüksek potansiyele sahiptir. 5 Yıldızlık net bir potansiyeli var ve bu sezon sonu mutlaka Uruguay dan ayrılarak öncelik İtalya olacaktır 2. Ülkesi bura olduğu için Udinese Napoli Lazio hatta İnter Juventus dahil büyük tüm takımlara gidebilir. Ayrıca Porto Benfica Ajax gibi potansiyel avcılarına da gidebilir. 5 M değer yazsa da minimum alabileceğiniz bu çocuğu rakam 20 yaş da düşününce 20-30 M bandı olacaktır. Basamak takımından sonra ise Real Madrid veya Manchester City Bayern Münichen gibi bir pivot takıma gidecektir…   

Etiketler: #dünyayıldızı #FabricioDiaz #gözlemci #transfer