Kenan Yıldız Analizi

Kenan Yıldız, doğduğu şehrin takımı olan Jahn Regensburg'un akademisinde futbola başladı. İki yıl boyunca Jahn Regensburg altyapısında oynadı. Daha sonra Bayern Münih ile anlaştı. Burada 10 sene gibi çok uzun bir eğitim döneminden sonra Bayern Münih 19 Yaş Altı takıma kadar yükseldi. Altyapıda toplamda 20 maça çıkan Yıldız; 6 gol, 8 asistlik performans gösterdi. Beklentiler A takıma yükseltilmesi ve yeni sözleşme yapılmasıydı. Bayern beklenen ilgi ve imza sürecini geciktirince; Bayern Münih ile sözleşmesi Temmuz 2022'de sona erdi ve yeni sözleşme imzalanmadı. Ama hayatının hatalarından biri olacak bir karar ile bir başka dünya devi Juventus ile 2022 de 3 yıllık anlaşma sağladı. Fakat burada da A takımla değil de Juve Next Gen yani paf takıma eklendi. 2022-2023 sezonu onun için yine yükselişle geçse de bana göre kariyerinden kaybedilen 1 sene olarak değerlendireceğim. Nasıl Arda güler 2005 doğumlu jenerasyon içinde çok sivrildi Kenan da bu potansiyelde beklentilere sahip bir gençti ve 18 yaşına gelmesine rağmen paf takımda bekletiliyor!

Geleyim onun teknik özelliklerine İlk bakışta forvet arkası gibi bir mevki yazsa da bana göre tam bir sol iç kanat özellikleri bu yönde daha uygun olacaktır. Muhteşem top sürme özelliği dengesi ile birleşince sizi birinci bölgeden 2 ve 3 bölgeye seri bir şekilde çıkarabilir. Ayağından aşmadan topa hâkim olarak topla çıkışları topu dikkatli ve düzgün kullanmasını da getiriyor. Fuleli hızlı teknik çalım atabilen topu dengeli kullanabilen zeki bir kanat oyuncusu… Bayern yılları onun tamamen forvet arkası olduğu yıllar olsa da milli takımda ve Juve de sol kanat denemeli hayli başarılı oldu özelliklerine de bakınca gelecekte bir sol kanat yıldız olarak izleyeceğiz.


Beklentim ondan çok yüksek ama kritik bir transfer yaptı ve 2023-2024 yılı belirleyici olacak eğer orta sıra bir İtalyan takıma kiralanmazsa hedeflerine ulaşamaz. Juventus A takım onun için şuan uzak görünüyor. 24-25 Yaşlara geldiğinde Juventus veya Bayern de net sol kanat olur. En düşük beklentim 4 yıldız olacağı yönde Delici bitirici bir sol kanat olacağını düşünüyorum hızı ve tekniği onu yukarılara taşıyacaktır…

Etiketler: #dünyayıldızı #KenanYıldız #gözlemci #transfer