Aslandişi ( Karahindiba ) Faydaları

Aslandişinin nerede yetiştiği, nasıl kullanıldığı, faydaları nelerdir tüm soruların cevabı makalenin detaylarında bulabilirsiniz.


Aslandişi halk arasında farklı isimlerle bilinmektedir. Yabani marul karahindiba gibi farklı isimleri de mevcuttur. Belkide ismini ilk defa duyduğunuz bu otu belkide bir çoğunuz gördünüz hatırlayın yuvarlak şekilde tüylerini üfürerek uçurduğunuz bir ot vardı işte Aslandişinin bir parçasını elinizde tutuyorsunuz. Bu soruya evet bende gördüm cevabı verebildiyseniz sizin olduğunuz yerde karahindiba yetişmektedir. Özellikle Ege ve Marmara başta olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinde sıklıkla rastlayacağınız bir otsu bitkidir. Nisan mayıs aylarında yetişen bu otsu bitki farklı alanlarda kullanılmaktadır. Yaprak ve köklerinden çay yapılabilirken, sap ve çiçek bölümündeki yağ ile de şurup yapımında kullanılmaktadır. Cilt sağlığı için haşlanan yapraklar cilt maskesi olarak kullanılmaktadır.

Aslandişini bulduk getirdik hazırladık peki bu otsu bitkinin faydaları nelerdir?

·         İdrar söktürür.

·         Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser.

·         Karaciğer şişkinliğini indirir.

·         Böbrek taşlarını düşürür.

·         Sarılığa faydalıdır.

·         Anne sütünü artırır. 

Her zaman yapmak zorunda olduğum bir uyarıdır! asla faydalı diye bir şeyin fazlasını kullanmayın! doğru zamanda doğru ölçeklerde tükeniniz. Bizler sadece bilgilendirme amaçlı içerikler yayınlamaktayız doktorunuza görünmeden kontrolsüz bir kullanımda bulunmayınız !

Etiketler: #sağlıklıyaşam #şifalıotlar