Antonio Silva Analizi

Antonio Silva, 31 Ekim 2003 yılında Portekiz'in Centro bölgesine bağlı Dão-Lafões alt bölgesinin belediyelerinden birisi olan Viseu da doğdu. Futbol kariyerine Portekiz’in köklü kulüplerinden olan benfica alt yapısında başladı. Alt yapıda gösterdiği başarılı performansları sonucu Temmuz 2022 yılında A takıma yükseldi burada etkili oyunu ve yaşına göre gelişmiş fiziksel özellikleri forma rekabetinde önemli bir rol üstlendi. Antonio, bugün (08.10.2022) itibariyle Benfica B takımı ile 2 maça, Benfica A takımıyla ise lig ve Avrupa arenasında toplam 8 maça çıkmıştır.


Antonio, savunmanın merkez bölgesinde oyun özelliği olarak kesici rolde bir oyuncudur. Rakip takım ataklarında ceza sahasına giriş anında rakibe ilk müdahaleleri yapmakta etkili özelliği ile dikkat çekmektedir. Daha bu yaşında belirgin olan top kapma meziyeti onun en büyük silahıdır. Boyu ve atletik yapısı hava topu mücadelesinde ona önemli bir avantaj sağlamaktadır. Antonio, kesici özellikleri gelişmiş seviyede olmasına karşılık pasör özelliği zayıf bir stoperdir. Topla birlikte çıkma, geriden oyun kurma gibi pasör stoper özellikleri yeterli seviyede değildir.


Antonio bu özellikleri sayesinde dünya futbolunun yeni gözdesi olabilir. Günümüz dünya devlerinin sağlam bir stopere her daim ihtiyacı vardır. Şuan ki kadro yapısını incelediğimizde İngiliz devlerinin böyle bir oyuncuyu kaybetmek istemeyeceğini ve 1-2 sezon sonra transfer girişiminde bulunacağını düşünüyorum. Oyun olarak geçmiş dönemden kime benziyor sorusuna vatandaşı Pepe’yi örnek verebilir. Antonio, eğer hedeflenen seviyelere gelir ve gelişimini tamamlar ise yaklaşık potansiyel değeri 175/185 arasında çok üst düzey değerde olacaktır tabi pasör özelliklerini zaman içerisinde geliştirebilir ise beklenen potansiyelin üzerine de çıkabilir. Gelecek tahminlerim yaklaşık 70-80 m Euro bandında bir transfer değeri ile Liverpool futbolcusu olması yönündedir. 

Etiketler: #dünyayıldızı #potansiyelyetenek #AntonioSilva