Benjamin Sesko Analizi

31 Mayıs 2003 Slovenya Radece doğumlu olan futbolcu 2018 yılında NK Krsko takımı NK Krsko U19 genç yaş grubuna kayıt oldu. Bir yılın ardından çok çabuk sivrilen Santrafor Slovenya U15 takımına çağrıldı ve oradaki oyunu ile dikkatleri iyice üzerine çekti sezon sonu Domzale takımına profesyonel imza attı. Sadece 1 sezonda RB Salzburg onu 2,5M Euro gibi çok ciddi bir bedelle kadrosuna kattıktan sonra ondaki potansiyeli bu genç yaşta görmüş ve A takımda forma bulamayacağı düşüncesi ile onu Avusturya 2.ligi takımlarından ve aynı zamanda RB Salzburg takımının pilot takımı olan FC Liefering’e 2 yıllığına kiraladı. 1,25 M değeri olan genç oyuncu geldiğinde 8 M değere ulaşmış, 2 sezonda 59 maçta 32 gol 8 asist ile müthiş bir patlama yaptı. 2021-2022 sezonunda yani geçen sezonu RB Salzburg takımında geçiren genç golcü 18 yaşında olmasına rağmen 37 maça çıktı 11 gol 7 asisit ile RedBull grubu içinde bir basamak daha yukarı giderek 2022-2023 sezonunda 24 M Euro bonservis ile 19 yaşında RB Leipzig takımına transfer oldu.



Kısa sürede müthiş bir grafik sergilemesinin teknik ve beceri açısından nasıl olduğunu konuşalım biraz da. Oyuncu 1,95 boy ile oldukça uzun buna nazaran kilosu zayıf ideal kullanışlı bir fiziğe sahip teknik kapasitesi aşırı yüksek top kontrolleri çok üst düzeyde ve her şeyden önemlisi bitirici bir golcü. Sağ ayaklı olmasına rağmen çok yeterli derecede sol ayak kullanabilmesi bitiriciliğini artıran bir durum. Esnek fiziği sayesinde estetik vuruş ve çalımları mevcut. Forvette en çok aranan özelliklerden biri karar verme onda en iyi olan özellik belki de Bunun yanında hızı fena değil top kontroller iyi seviyede dengeli Bunun yanında eksik gördüğüm birkaç özelliği ise özellikle bencillikleri bazen takımı kızdırıyor, topla oynama isteği fazla ve top kayıpları yaşaya biliyor. Fiziksel olarak bir miktar eksikleri var güçlü defans oyuncuları onu zorlayabilir. Kafa atma konusunda çok tercih etmiyor geliştirmesi lazım.


Geçiyorum benim ondan beklediğime ve beklentime. Aslında onun için bu makale biraz erken oldu çünkü kariyerine Salzburg da devam etse ve bu sene de kendini ispat etseydi o zaman daha rahat geleceğin Levandowski si geliyor derdim ama şuan RB Leipzig onun için bir basamak olur mu ve ne kadar zamanda kendini orada kabul ettirir ve o seviyelerde Bayern ona o rakamları öder mi zaman gösterecek ama beklentim Bayer'in onu alması yönünde 3 sezon bekliyorum burada ve 70-80 M bandına gelebileceğini düşünüyorum 180/200 potansiyel görüyorum… 

Etiketler: #dünyayıldızı #potansiyelyetenek #Benjamin Sesko