Thiago Borbas Analizi


Thiago Borbas 7 Nisan 2002 yılında Uruguay’ın başkenti Montevideo doğdu. Çocuk yaşta yeteneklerini göstermeye başlayan Borbas Atletico River Plate Montevideo’nun genç kadrosuna dahil oldu. Genç  takımda gösterdiği etkili futboldan sonra 2020 yılında A takıma yükseldi. Yükseldiği sezonda daha 18-19 yaşlarında  15 maçta 2 gol 5 asistlik performansını yeni sezonda daha fazla süre alarak şuana kadar ( bugün: 25.09.2022 ) 9 maçta 9 gol 2 asistlik performansı ile neler başarabileceğini yavaş yavaş dünya futboluna göstermeye başladı.


Borbas santrafor mevkiinde oynayan bir oyuncudur.  Oyun içinde hareketli bir oyuncu olma özelliğine sahiptir. Oyun içinde bir santrafor için istenilecek bir çok meziyeti barındıran özelliği onun komple bir santrafor olmasında etkili olan bir özelliktir. Altı pas içerisinde son vuruş ve uzaktan şut yeteneği ile gelecek adına çok sayıda gole imza atacaktır. Hızlı atletik yapısı onu sırtı dönük santrafor özelliğinden ziyade kanat forvet olarak da kullanılabildiğini göstermektedir. Bu etkileyici özeliklerden ziyade her genç oyuncu gibi onunda en büyük sorunu kendini ispatlamak için her pozisyonda neredeyse bencil bir oyun yapısı göstermesi onu büyük takımlara gitme konusunda en büyük engel olabilir. Kendi ispatlamak isterken futbolun bir takım oyunu olduğunu unutmaz ve yeteneklerinin üzerine koyar ise gelecekte Avrupa yolu çok yakın demektir.


Dünya futbolunda; “eğer bir santrafor alacak iseniz Atletico Madrid'e bakın” diye bir söylem vardır. Ben ise bu söyleme şunu ekleyebilirim eğer bir santrafor arıyorsanız Uruguay’a bakınız diyebilir. Dünya futboluna yeni bir Cavani, Suarez yetişiyor. Yakın bir dönemde Portekiz ekiplerinin onu alacağını düşünüyorum. Belki bu sefer Portekiz takımları değilde bizler önce davranır ve onu Avrupa futboluna taşırken aradaki basamak biz oluruz. Günümüz takımlarının ihtiyaç ve oyun mantığına bakarsak şuan Borbas en iyi Manchester United futboluna ilaç olacaktır.

GELECEĞİN YILDIZINA KARİYERİNDE BAŞARILAR DİLERİM…

 

 

Etiketler: #dünyayıldızı #potansiyelyetenek #thiagoborbas