Odin Thiago Holm Analizi

18 Ocak 2003 Norveç Trondheim doğumludur. 1,75 boyunda oldukça kısa sayılabilecek klasik bir zeki on numara diyebilirim. 2017 de 14 yaşında Kattem altyapı takımında futbol hayatına başlayan futbolcu sırasıyla 2016 da Trygg/Lade, 2017 de Heimdal, 2018 Ranheim ve 2019 da Valerenga transferi ile mevcut kulübüne kadar yükselmiştir. Genelde genç takımlarda denenen ve beğenilen genç oyuncu as takımlarda forma bulmadan her sene transfer yapmış ve Norveç ligi takımlarından Valerenga ya kadar yükselmiştir. Bir sezon kiralanan oyuncu 2020-2021 sezonu itibari ile A- takım rotasyonuna dahil edilmiştir.


     Holm Gençlik takımlarında genelde on numara mevki veya sahte dokuz dediğimiz forvet bölgesinde gole yakın oynamasına rağmen Valerenga da orta saha orta ve oyun kurucu atak orta saha oynamaktadır. Oyuncu klasik bir on numara modelinde olmamakla birlikte çok hareketli çok zeki topla ilişkisi yüksek dripling ve top sürme kabiliyetleri ile kanat veya kanat forvete de uygundur. Çevik hareketleri topla ani dönüşleri rakibi yanıltan ve ona avantaj sağlayan en önemli özelliği baskı altında tedirgin olmayan topu en iyi şekilde kullanan özel yetenekli usta bir pasör. Başta dediğim gibi çok yönlü olması onu bazen maçın gidişine göre sol forvet, forvet arkası hatta orta saha oyun kurucu kullananınıza sağlıyor. Skor olarak henüz yüksek rakamlara ulamamış olsa da çok büyük potansiyel içermesi nedeni ile inceleme ve paylama ihtiyacı duyduk.



     Özelliklerini benzettiğim en yakın oyuncu modeli yine vatandaşı olan Martin Ødegaard veya biraz daha orta sahaya evrilirse Luka Modriç çıkabilir içinden. Kanata evrilirse Lorenzo Insigne diyebilirim.    4 Yıldız beklentim var 170-180 arası bir potansiyele ulaşacağını düşünmekteyim 70-80 M ve izlenmesi güzel bir oyuncu olacağını düşünüyorum… 

Etiketler: #dünyayıldızı #potansiyelyetenek #OdinThiagoHolm