Maximiliano Gómez Analizi

Normal şartlarda bu tarz oyuncuları yazmayı düşünmüyorum ama Fenerbahçe’ye Transferi gündemde olduğu için değerlendirmek ve olası bir transfer de gelecekte ulaşabileceği hala bir miktar daha potansiyeli olmasından dolayı yazmayı uygun buldum.

    Maxi Gomez 14 Ağustos 1996 Uruguay doğumlu golcü oyuncu Boğa anlamına gelen El Toro kabanını kullanmaktadır. Ülkesinde Defensor alt yapısında yetişen oyuncu; 2015-2016 yılında Defensör A takımında profesyonel olarak ilk maçına çıktı. 2017-2018 sezonunda Celta Vigo onu 4,5 M Euro gibi komik bir bedelle kadrosuna kattı ve ilk Avrupa macerası başlamış oldu. Lago Aspas ile o sezon kusursuz bir performans sergileyen golcü oyuncu bir anda ispanyada Real Madrid Barcelona Atletico gibi takımların radarına girmiş olmasına rağmen transferi gerçekleşmedi. Rotasyon olmak istemeyen Gomez bir sezon sonra 14,5 M gibi bir rakama Valencia ya transfer olarak kariyerinin en büyük hatasını yaptı… Uruguaylı oyuncu Uruguay forvet hattının da derinliğini düşünürsek kendisine yer bulması açısından kendisinin ne kadar önemli bir forvet olduğunu göstermiş oldu.  
 



    Özelliklerine bakacak olursak; ilk dikkat çeken kafa vuruşu özelliği olacaktır. Havadan yerden diz ayak hizasından istediği şiddette ve netlikte vurabiliyor olması onun en net özelliği. Burada maharet olarak yükseliş zamanlaması en önemli mahareti diyebilirim. Güçlü oluşu sırtı dönük toplarda top kontrolü iki forvetli sistemlerde uzun toplarda sizi rahatlatacak özelliklerinden gerçek bir ceza sahası oyuncusudur. Sağa sola çok hareketli mobil olduğu için çok rahat pozisyona girebiliyor. Stoperleri üzerine çekerek arkadaşlarına alan açmasını biliyor. Şutlarda teknik özelliklerini değil de sert ve abanma dediğimiz modeli seçiyor. C. Ronaldo da olan bir özelliktir bu dediğimiz. Kanatları iyi çalışan ortaları doğru yere yapan her takımda çok tehlikeli bir kafa silahıdır. Kötü diyebileceğimiz birkaç eksik yanı da var bunları da konuşmadan geçmeyelim özellikle çabuk de moralize olması takımı ve kendini düşürüyor. Uzun bir gol kısırlığı çektiği Valencia döneminde neredeyse kadrodan silinmesi bunun en net örneği. Fakat bununla da kalmıyor pozisyonlarda çok söylendiği ve her topu istediği için bir huzursuzluk yaratıyor. Pres yapmayı pek sevmeyen daha monoton oynayan biri teknik bitirici olmadığı için klas goller beklemeyin. Bu eksiklerin biraz da Valencia döneminde takımdan kaynaklanan oyun anlayışının etkili olduğunu düşünmekteyim.

    Beklentime gelecek olursak: Benim düşüncem yaşı 26 olması ve ciddi bir düşüş yaşamasından dolayı en fazla 2017-2018 başarılı sezonunu tekrarlayacağını düşünüyorum yeni bir transfer yapabilirse de gideceği takım Sevilla Benfica olur ve 30 M maksimum değere ulaşabilir. 155 / 200 seviyesinde 3 yıldız diyebileceğim bir forvet. 

Etiketler: #valencia #fenerbahçe #transfer #forvet