Jeremie Frimpong Analizi

Bayer Leverkusen takımında Defans mevkinde forma giyen Jeremie Frimpong, 10 Aralık 2000’de Hollanda’nın Amsterdam şehrinde dünyaya geldi. Futbol hayatına küçük yaşta İngiliz devi Manchester City alt yapısında başlayan Frimpong, City alt yaş gruplarında 3 sene mücadele ettikten sonra Celtic 380 bin € ile Frimpong, transfer etti. Celtic’te geçen başarılı 1,5 sezonun ardından Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Leverkusen transfer oldu ve günümüz ( güncel tarih: 12.08.2022 ) tarihi ile A takım düzeyinde Leverkusen Forması giymektedir.




Frimpong’u diğer oyunculardan ayıran en büyük özelliği hız ve tekniğin doğru kullanımı, etkili sağ ayağı yorulmak bilmez enerjisi ile takımına bir kişi fazla oynarmış gibi katkı vermektedir. Topla birlikte kanattan yaptığı driplingler, takımı adına yeni bir hücum opsiyonu oluşturmaktadır. Defansta top kapma ve markaj yetenekleri üst düzey olmasa da hızı ve çevikliği ile birleşince onun adına çok büyük bir defo olarak görünmüyor. Gözle görünür ve gelişmesi imkansız olan noktası hava hakimiyeti fiziksel olarak kısa boylu olması hava toplarında ona büyük bir dezavantaj oluşturuyor.


Frimpong, zamanla sahadan kaldıkça zihinsel yönden tecrübe ile doğru orantıda gelişecektir. Kendi çabaları ve antrenmanlar ile fiziksel ve teknik gelişiminde büyük bir artış olmasını beklediğim yıldız adaylarından birisidir. Bu gelişimlerini aksatmaz ve düzenli forma şansı bulabilirse ileride dünyanın sayılı sağ beklerinden birisi olabilir. Benim onun geleceği adına düşüncem ileride Bayern Münih’in onu sağ bek mevki için transfer edeceği yönündedir. Oyun olarak Alphonso Davies’e benzeyen yapısı Bayern’de sağ kanat bek için ideal oyuncu olmasını sağlamaktadır. Bu ön görüler yerini bulur ise, Frimpong yakın bir dönemde adından çokça söz ettirecektir.

Genç yetenekli kardeşimize kariyerinde başarılar dileriz.

Etiketler: #dünyayıldızı #potansiyelyetenek #JeremieFrimpong