Fábio Carvalho Analizi

30 Ağustos 2002 tarihinde Portekiz’in Lizbon ilinin tarihi kasabası olan Torres Vedras da dünyaya geldi. 8 Yaşından 11 yaşına kadar Benfica alt yapısında temel futbol eğiti alan genç oyuncu 2013 yılında ailesinin İngiltere ye taşınması ile Londrada Belham takımına transfer olmuş oldu. Bura da kısa sürede kendini gösteren genç yetenek kariyerini de belirleyecek imzayı 2015 yılında, 13 yaşında Fulham altyapı akademiye atmış oldu. 2018-2021 yılları arasında tüm alt yaş takımlarında oynadı. 35 gol 19 asist ile alt yapı gelişimini tamamlayıp A-takım kadrosunda kendisine yer bulmuş oldu. 59 maçta 23 gol 14 asist ile Championship damgasına vuran genç yıldız burada kalıcı olmayacağını göstermiş oldu. Fulham’ın Premier lige e çıkmasında Mitroviç ile çok büyük pay sahibidir. 2022 Temmuz transfer döneminde çok cüzi bir bedelle (5,9M Euro ) Liverpool a transfer oldu.


Oyuncunun mevki ve sahada rahat ettiği oyun şekli biraz sahte 9, biraz geleneksel on numara, biraz da gezgin orta saha. Özelliklerini analiz ettiğimizde bu üç mevki için uygun bir oyuncu. İlk dikkat çeken özelliği topla ilişkisi çok üst düzeyde; çalım atabilen, pozisyonu önceden düşünebilen, hızlı karar alan ve çabuk uygulayan tarzı ile Neymar ve Philippe Coutinho tarzına sahip bir yetenek. Kapalı savunmaları çalımla ve derin paslarla aşabilecek, duvar olması ile geriden gelen oyuncuyu verkaç ile içeri kaçırabilecek tarzda meziyetleri Jürgen Klopp için onun ne kadar önemli bir oyuncu olacağının da bizlere sinyalini veriyor. Daha başka şutları ile rahat gol ve ortaları ile asist yapabilen skorer bir isim daha daha başka oyun temposunu artırıp azaltabilecek enerjiye ve meziyete sahip. Ek olarak 2021 de yaklaşık 1,5 ay kadar sakatlık yaşamışken sakatlıktan sağlam dönmesi ve üzerine koyan oyun tarzı ile ona güveni artırdı ve 2022 de gelişimini hızlandırdı.
Biraz da eksik gördüğüm yanlarını dile getirmek isterim Liverpool için birkaç handikap var ilk dikkat çekense çok top tutması, takımın hızına uymaz ise bir anda oyunu yavaşlatabilir. Daha başka topsuz oyunda yer yer oyunda kaybolması ve ceza sahası baskısında doğru pozisyon alamayışı. Tabi ki de bunlar onun Jürgen Klopp tedrisatından önceki eksikleri ve bana göre çok çabuk kapatabilecek potansiyele sahip.


    Bana göre gelecekte Liverpool da çok net 11 oyuncusu olacak yüksek potansiyel içeriyor ve onu Jürgen Klopp çok başka seviyelere çıkaracaktır. 100 M üzeri değerlere ulaşınca muhtemelen Barcelona gibi bir takıma yıldız Transferi olarak duyabiliriz… Benim ona verdiğim  ««««« yıldız değerdir…


Etiketler: #dünyayıldızı #potansiyelyetenek #fabiocarvalho