Dünyanın en hızlı 10 hayvanı

Dünyada bir çok hayvanın güçlü yanları vardır. Hepsi hayatta kalmak için veya avlanmak için güçlü yanlarını kullanır. Peki koşu yeteneği hangi hayvanlarda daha gelişkindir. İşte sizler için dünyanın en hızlı 10 hayvanını hazırladık.

10. Mavi Antiloplar (Blue Wildebeest)

Mavi antiloplar, maksimum Hıza ulaştığında 80 km/h hıza ulaşabilirler. güney ve doğu Afrika'ya özgü ot yiyen bir memeli türüdür. 1.30 metreye kadar boyları büyüyebilir. Güçlü bacaklar ve omuzlar sayesinde bu hızlara çıkarlar. En büyük düşmanlarından kaçmak için hızı en etkili savunmasıdır.


9. Merlin Balığı (Marlin Fish)

Merlin balığı, maksimum hıza ulaştığında 80km/h hıza ulaşabilirler. Merlin balığı dünyanın en uzun balıkları arasındadır. kısa zamanda derin okyanusa dalabilirler. Merlin balığı yaşamak için genel olarak ılık sıcaklıktaki okyanus bölgelerini seçer. Bu mavi su balıkları, binlerce kilometre uzunluğa kadar göç yapma alışkanlığına sahiptir. Marlin, şaşırtıcı bir hız kazanmak için okyanus akıntısının gücünü kullanır. Güçlü keskin mızrakları, yiyecek almalarında ve yırtıcı hayvanlara saldırmalarında onlara yardımcı olur.

8. Amerika Antilobu (Pronghorn)

Amerika Antilobu, maksimum hıza ulaştığında 90km/h hıza ulaşabilir. Bu hayvanın bir artısıda maksimum hızla çok uzun mesafe koşa bilmeleridir. yorgunluk duymadan uzun mesafeler kat edebilir. Kuzey Amerika'da yaşayan bir gevişgetiren çift toynaklı türü. Bu tür yılın belirli bölümlerinde 450/500 kilometreye kadar göçler gerçekleştirirler. genellikle nehir ve otlakların kıyısını göçmek isterler.

7. Yelken Balığı (Sail Fish)

Yelken Balığı, maksimum hıza ulaştığında 111km/h hıza ulaşabilir. Atlantik, Hint ve Pasifik okyanuslarının en hızlı balığıdır. Okyanusun yüzey alanı içinde bulunan sıcak okyanus sularını seçerler. Sailfishes, ahtapot ve yunus balıkları gibi avcılardan kaçmak için daha hızlı yüzme alışkanlıklarından faydalanır.


6. Çita (Cheetah)

Çita, maksimum hıza ulaştığında 120km/h hıza ulaşabilir. çitalar karada en hızlı koşan hayvandır. Günümüzde türün çoğunluğu Güney ve Doğu Afrika'da yaşar. Güçlü uzun bacaklar, çitaların zaman içinde bu hızı kazanmasınki önemli faktördür. Çıtalar yüksek hıza ulaşmasına rağmen çabuk yorulurlar avlarını bir dakikadan önce yakalaması gerekmektedir.


5. Mahmuz kanatlı kaz (Spur Winged Goose)

Mahmuz kanatlı kazlar, maksimum hıza ulaştığında 142km/h hıza ulaşabilir. Güney Afrika'ya özgü kaz ailesi içindeki en büyük gruptur, boyları 1 metre uzunluğunda ve 8 kilogram ağırlığındadırlar. Genellikle sulak alanları severler ve yaşarlar. Farklı mevsimlerde yüzlerce kilometreye kadar göç edebilirler.



4. Fırkateyn Kuş (Frigate Bird)

Fırkateyn Kuş, maksimum hıza ulaştığında 153km/h hıza ulaşabilir. Güney Amerika'ya özgü uzun kanatlı çatal kuyruklu okyanus kuşlarıdır. fırkateyn kuşu, ömrünün çoğunu gökyüzünde geçirir, yere nadir inerler. Okyanusa yakın alanlarda güçlü çubuklardan yuvalarını oluştururlar. 



3. Spine-tailed Swift

Spine-tailed Swift, maksimum hıza ulaştığında 171km/h hıza ulaşabilir. Spine-tailed Swift'lerin kısa bacakları ve uzun kanatları uçuşlarını düzleştirir. Yaşamlarının çoğunu göklerde geçirirler, yuvaları yüksek rakımlı uçurumlardadır ve burada ürerler. Spine-tailed Swift aynı zamanda farklı mevsimlerde yüzlerce km boyunca seyahat eden göçmen bir kuştur.


2. Kaya Kartalı (Golden Eagle)

Kaya kartalları, maksimum hıza ulaştığında 322km/h hıza ulaşabilir. Bu büyük ve güçlü avcı kuşu, Dünya üzerindeki en hızlı ikinci yaratıktır. Büyük yüksekliklere ve şaşırtıcı hıza uçmakla bilinirler. Maksimum hızını ise genelde avlanırken kullanır yere doğru hızlı ve sert inişiyle avını pençesinin arasına alır.



1. Bayağı Doğan (Peregrine Falcon)

Bayağı doğan, maksimum hıza ulaştığında 390km/h hıza ulaşabilir. Dünyanın en hızlısı dünyanını her yerinde (Antartika hariç) yaşayabilir. Bayağı Doğan iyi bir görme yeteneğine sahiptir, büyük tepelerden yerdeki küçük avlarını dahil kolayca görebilirler. 

Etiketler: #BayağıDogan #KayaKartalı #SpinetaileSwift #FırkateynKuş #Mahmuzkanatlıkaz #Çita #YelkenBalığı #AmerikaAntilobu #MerlinBalığı #MaviAntiloplar #hızlıhayan #dünyanınenhızlısı