Dünyadaki En Ölümcül 10 Böcek

10.Bullent Ant (Mermi Karınca)

son derece kuvvetli sokması ile bilinen ve bu yüzden de “mermi karınca” adı verilen bir karınca türüdür . Paraguay'ın nemli yayla yağmur ormanlarında yaşamaktadır. Mermi karıncalar yüzden fazla üyesiyle kalın ağaç köklerinin altında yaşarlar ve güvenlikleri tehlikeye girer ise etrafa pis kokular yayarlar böylelikle böcek yiyen yırtıcılar yırtıcıları kaçırmaya çalışırlar. Bilinen bütün karıncaların en büyüğüdür. Boyu yaklaşık 2,5 cm’dir. Bir mermi karıncanın sokması gün boyu hatta daha uzunda sürebilir. Acının etkisi ise bir eşek arısının sokmasından yaklaşık 20-30 kat daha kuvvetlidir.

9. Botfly (Bot sineği)

larvalarını insan ve hayvanların deri altına bırakarak üreyen bir sinek türüdür. genellikle tropikal bölgelerde yaşar. afrika ve güney amerika'da yaşayan çeşitli türleri mevcuttur. larvaları, derisine yerleştirildikleri hayvanın etiyle beslenip büyüyüp şişene kadar derinin her yerini delik deşik eder. olur da maruz kalınırsa çıkartmanın tek yolu girdiği deliği kapatmaktır. oksijen alamayan kurtçuk bir süre sonra kendisi hava almak için kendi arkasından deriyi delecek böylelikle çıkarması daha kolay olacaktır. 

 

8.Pireler (Fleas)

Pireler, insanlardan, kuşlardan, sürüngenlerden ve vahşi / evcil hayvanlardan kan emen dış

parazitlerdir. Pireler, konakçıların derisinde kaşıntı lekelerine neden olabilir. Pireler sadece bir kalemin ucuna sahiptir ve çok çabuk çoğalırlar. Her dişi pire, yaşamları boyunca 2000 yumurta bırakmıştır. Bir pire kendi vücut ağırlıgının 15 katı kan emebilir.


7. Ateş Karıncaları (Fire Ants)

doğal yasam alanı güney amerika olan, neredeyse toplu iğne başı kadar küçük karıncalardır. Toplu halde saldıran bu karınca ısırdığı kişilerde inanılmaz bir yanma etkisi uyandırır. Isırılan yerlerde su kabarcıkları olur ve kaşıntı yaparlar.



6.Öpüşme Böceği (Kissing Bug)

Öpüşme böcekleri omurgalıların kanını emerek büyür. Uyurken, insan dudaklarını ısırma alışkanlıklarından ötürü adı geçen böcekleri öpmek. Ayrıca Trypanosoma cruzi olarak adlandırılan paraziti de iletirler.





5. Dev Japon Arısı (Giant Japanese Hornet)

Dev Japon arıları, dünyanın en büyük arı türüdür. 6 cantimetreye kadar büyürler. Her yıl Japon arılarının sokmasıyla 40'a kadar ölüm kaydediliyor. Japon arılarının zehiri kısa sürede alerjik reaksiyona ve dokuları eritir. Japon arıları çok agresif ve korkusuz. Japon arılarınıda koloni 700’e yakın üyeye sahiptir. Bal arısı larvalarını en önemli besin kaynaklarıdır. Ve 20 tane japon arısı bir bal arısı kovanını istila edip ele geçirebilecek güçtedir.



4. Çeçe Sineği (Tsetse Flies)

bu sinek türü tarafından ısırılan kişide uyku hastalığına rastlanır.genelde bu tür,afrika ve çok sıcak iklimi olan yerlerde görülür. yerleşecekleri yeri nefes ve idrar kokusunu alarak bulurlar. kara sinekler gibi yumurta bırakmazlar kurtçukları doğururlar. Afrika'da yaklaşık yarım milyon insanın çeçe sineklerinin saldırısıyla hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

3.Katil Arılar (Killer Bees)

Dünyadaki çok agresif ve baskın böceklerden biridir. Katil arılar esas olarak insanların yüzünü ve gözlerini hedef alır. Toksinleri tehlikeli değil. Ama bir grup katil arının saldırısı bile ölüme neden olabilir. 80.000'den fazla üye içeren büyük koloniler içinde yaşıyorlar. Tehdit gördüğü kişiyi veya kurbanı 1,5 /2 km’ye kadar takip edirler.

2. Sürücü Karınca (Driver Ants)

Sürücü karınca dünyadaki diğer böceklerin arasında en büyük koloni sahip olanıdır. Her sürücü karınca kolonisi 22 milyona kadar üyeye sahiptir. Koloninin kraliçesi bir günde 100 binin üzerinde yumurta bırakabilir. Filler bile sürücü karıncalarının grup saldırısından kaçarlar. Yollarında karşılarına çıkan herhangi bir hayvanı öldürmeye ve yemeye çalışırlar. Sürücü karıncaları genellikle tek bir baskında binlerce farklı hayvanı öldürür. Hayvanlar ve insanlar üzerinde güçlü sırıklar ile yaralar açarlar. Sürücü karıncaları ayrıca yiyecek için diğer böceklerin yuvalarına saldırır ve onları öldürür.

1.Sivrisinek

Sivrisinekler Dünyadaki en tehlikeli böcek türleridir. Bu böcekler ölümcül sıtma hastalığını yayarak dünyada her yıl 1 milyon’a yakın ölüme sebep olur. Sivrisinekler sıtma mikroplarını bir yerden başka bir yere taşırlar ve mikropları ısırma ile kurbanın kanına yayarlar.

 

Etiketler: #Sivrisinek #SürücüKarınca #KatilArılar #ÇeçeSineği #DevJaponArısı #ÖpüşmeBöceği #AteşKarıncaları #Pireler #Botsineği #MermiKarınca #böcekler #ölümcül