Su Oranı En yüksek olan 10 Meyve

Normal bir İnsan vücudunun gün içerinde 2,5 / 3 litre değerinde en az su tüketmesi gereklidir. Yazları bu değerler tüketilme ihtimali varken kışın bu oran daha düşüktür. Peki bizler bu ihtiyacı başka nereden karşılamalıyız. Bazı meyveler su deposu gibidir bizlerin günlük su ihtiyacını karşılamada en büyük destekçi olurlar peki su oranı en yüksek meyveler hangisi dersiniz?

10. Ananas %87 oranında su içerir

Ananas, ananasgiller familyasından sıcak ülkelerde yetişen bitki ve onun meyvesidir. Anayurdu Güney Amerika'dır. Meyvesi iri, güzel kokulu ve lezzetlidir, üstünde bir demet yaprak vardır. 1555'te Jean de Léry tarafından Brezilya'da bulundu, oradan İngiltere'ye götürüldü, sonra Fransa'da yetiştirildi. Ananas sindirimi iyileştirir, Kalbe yardımcıdır, besin değeri yüksektir, C vitamini içerir ve vücudun hücrelerine veya dokularına zarar vermez.


9.Portakal %87 oranında su içerir

Portakallar limonoidleri, kanser riskini azaltmaya yardımcı olan fitokimyasal olarak zengindir. Portakallardaki yüksek çözünür lif miktarı kolesterol seviyesini azaltabilir. Portakallardaki yüksek potasyum seviyesi kalp fonksiyonlarını iyileştirebilir.Portakaldaki C vitamininin varlığı cilt sağlığını artırabilir.


8.Şeftali %88 oranında su içerir

Tatlı ve sulu şeftaliler harika bir nemlendirici besindir. % 88 oranında su içerir.. Şeftalinin kabuğunu soymak, daha az besleyici almanıza sebep sağlar çünkü birçok vitamin oradadır. Şeftali büyük bir stres giderici meyvedir. Fenolik fitokimyasal (biyolojik bir bileşik) kardiyovasküler hastalıklarla savaşabilir. Şeftalilerde bulunan C ve C vitamini, cildinizin sağlığını iyileştirebilir. Şeftalilerindeki lif içeriği sindirim sorunlarını azaltabilir.


7.Kavun %90 oranında su içerir

Cantaloupe, bağışıklık sisteminizi iyileştirmek için C vitamini ve A temel vitaminlerinin mükemmel bir kaynağıdır. Kavun içindeki yüksek potasyum içeriği kan basıncını dengeleyebilir. Cantaloupe'deki beta karoten katarakt ile mücadele eder ve vizyonu iyileştirmeye yardımcı olur. Kalorisi düşük olarak, kavun kilo kaybına yardımcı olabilir. 



6.Greyfurt %91 su içerir

Sulu greyfurt, dünyanın en sağlıklı meyvelerinden biridir. Greyfurt keskin bir tada sahiptir. Düşük kalorili greyfurt kilo kaybına yardımcı olur. Greyfurtlarda yüksek potasyum seviyesi kan basıncını dengeleyebilir. Greyfurtlar, kanserle savaşan antioksidanlar açısından zengindir. Lif bakımından zengin üzüm meyveleri kabızlıkla savaşabilir.


5.Çilek %91 su içerir

Flavonoid olarak adlandırılan çileklerde bulunan pigment, kardiyovasküler hastalık riskini azaltır. Çileklerdeki yüksek miktarda K Vitamini ve magnezyum kemik sağlığını iyileştirebilir. Çilekler büyük bir C vitamini kaynağı olduğundan bağışıklığı artırır. Çileklerdeki yüksek potasyum içeriği kan basıncını dengelemeye yardımcı olur.


4. Starfruit (Yıldız Meyvesi) %91 oranında su içerir

Ülkemize has bir meyve olmayan yıldız meyvesinin ana vatanı Hindistan ve Sri Lanka’dır. Şuan Yoğun olarak Malezya, Endoznezya, Sri Lanka, Hindistan ve Brezilya’da yıldız meyvesi yetiştiriciliği yapılmaktadır. Yüksek miktarda flavonoid ve antioksidanlar iltihapla savaşır. Yüksek lif içeriği ve düşük kalorili starfruits içeriği kilo kaybına yardımcı olur. Starfruits baş ağrısı ve hangovers (Akşamdan kalma) tedavi edebilir. Zengin bir potasyum kaynağı olarak, starfruits kalp sağlığını geliştirebilir ve kan basıncını dengeleyebilir.

3. Karpuz %92 su oranı içerir

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzlar tam bir su deposudur. Tabi her meyvede olduğu gibi bir çok sağlığa faydalı olduğu yerlerde vardır. Karpuz, zengin bir likopen kaynağıdır. Kanser hücreleri ile etkili bir şekilde savaşabilen bir besleyicidir. Karpuzlardaki yüksek lif içeriği sindirim fonksiyonlarını iyileştirir. Karpuzlardaki yüksek miktarda A Vitamini hem saçlarınız hem de cildiniz için iyidir. Karpuzlar A vitamini, C ve B6 gibi birçok kalp sağlıklı vitamin içerir.

2.Domates %94 oranında su içerir

Aslında burası bile bir polemik domates meyve mi ? sebze mi? Evet arkadaşlar domates bir meyvedir. Hemde içi su dolu bir meyvedir. A Vitamini zengin olan domates, görme kaybına yol açan maküler dejenerasyon riskini azaltır. domatesler hipertansiyon riskini azaltabilir. Yüksek konsantrasyonda likopen kanser riskini en aza indirir ve cilt sağlığını iyileştirebilir. Domatesleri yemek, cildinizin güneşe maruz kalmanın neden olduğu bazı rahatsızlıklardan korunmasını sağlayabilir. Domateslerdeki yüksek potasyum içeriği kan basıncını düzenleyebilir.

1.Salatalık %96 oranında su içerir

Geldik zirveye listede de domates olurda salatalık olmaz mı? Hemde ilk sırada olur evet arkadaşlar en sulu meyve salatalıktır. Salatalık infüzyon suyu da sahip olabileceğiniz en sağlıklı detoks içeceklerinden biridir. Salatalık suyu vücudunuzdaki toksinleri temizlemeye yardımcı olur. Salatalıktaki yüksek lif içeriği sindirim işlevlerini artırır. Salatalık dilimleri gözlerin altındaki koyu halkaları azaltabilir. Salatalık suyunu kullanan yüz maskesi cildin rengini artırabilir. Salatalık yemek, böbrek taşı riskini azaltabilir. 

Etiketler: #sulumeyve #salatalık #karpuz #domates #çilek #grayfurt #portakal #kavun #şeftali #ananas #yıldızmeyvesi