Dünyada Renk Değiştirebilen 7 Hayvan

7.Kutup Tilkisi

Kutup tilkileri, 40 ile 70 cm arasında değişen boyutlardadır. Kalın karlar altında yaptıkları yuvalarında yaşarlar. Mükemmel bir işitme yeteneği vardır böylelikle sisli hava şartlarında dahi avlanmayı başarabilirler. -50 derecede hayatta kalmayı başara bilen hayvanlardır. Renkleri kış boyunda kar beyazı gibidir. Böylelikle avlanma sırasında doğal bir kamufle oluşturur. Yaz aylarında ise rengi kahverengine döner.


6.Altın Kaplumbağa Böceği

Altın kaplumbağa böceği, Kuzey Amerika'ya özgü küçük bir böcektir. Renkleri hızlı bir şekilde değiştirme yeteneği vardır, Tehdit edildiğinde, altın kaplumbağa böceği renklerini parlak altın rengini turuncuya çevirecektir. Bu renk değişimi genellikle 2 dakikanın altında gerçekleşir. Altın böcekleri renklerin değiştirdiğinde zehirli bir böcekmiş gibi görünür ve düşmanlarını yanıltır. Boyları çok 7mm civarındadır.


5.Pasifik Ağaç Kurbağası

Pasifik Ağaç kurbağası, Kuzey Amerikanın batı kıyılarında genellikle görülür. Yapışkan ayakları sayesinde kolayca dallara tutunur ve tırmanır. En büyük özellikleri bulundukları yenin rengine bir kaç dakikada girebiliyor olmalarıdır. Bu özellik sayesinde avcıları olan kuşlar ve yılanlardan saklanmayı başarıyorlar.


4.Taklitçi Ahtapot

Mimik ahtapot, Hint ve Pasifik okyanuslarında bulunan akıllı ve şaşırtıcı bir su hayvanıdır. Taklitçi ahtapot, diğer canlıları taklit edebilen bir ahtapot türüdür. Taklitçi ahtapot aslan balığı, deniz yılanı, pisi balığı, vatoz, deniz anası, deniz şakayığı ve peygamberdevesi karidesi gibi hayvanları taklit edebilmektedir. Bunu kollarını ve gövdesini biçimlendirip rengini değiştirerek yapmaktadır. Bunları yaparken Taklitçi ahtapotlar, hangi tür hayvanların diğerinden daha iyi olduğunu biliyor ve güçlü olanı taklit ediyorlar.

3.Pisi Balığı

Pisi Balığı, bir yerden başka bir yere taşındığında oranın ortamına hemen adapte olur ve rengini 5 ile 10 saniye arasında bulunduğu konumun rengine dönüştürür. Pisi balıkları genellikle geceleri avlanırlar av olmamak için. Genellikle deniz tabanında hareketsizce beklerler Fırtınalar yengeçler, karidesler ve küçük balıklar ani reaksiyonlarla saldırılar ve onlarla beslenirler.


2.Mürekkep Balığı

Mürekkep balığı dünya okyanuslarında bulunan orta ölçekli kafadan bacaklılardır. Dünyada 100'den fazla farklı türde mürekkep balığı var. Mürekkep balığı mükemmel kamuflaj gücü ile bilinir. Milyonlarca pigment hücresinin yardımıyla, mürekkep balığı, çevreye uygun olarak rengini kolayca değiştirebilir. Bu nedenle, deniz tabanındaki mürekkep balığı tamamen görünmez olabilir. Mürekkep balıkları, dünyadaki okyanuslardaki en akıllı omurgasızlardan biridir.

1.Bukalemun

Bukalemun, 7 den 70’e herkesin renk değiştirme özelliğini bildiği bir hayvandır. Ten renginin hızlı değişimi, bukalemunların en belirgin özelliğidir. Tabii ki, bukalemunlar bu davranışı kullanarak çevreye mükemmel şekilde uyum sağlayabilir. Ancak, bukalemunların ten renginin değişmesi, aslında ruh halinin, sıcaklığın ve çevredeki ışığın yoğunluğunun değişmesinden kaynaklanır. Bazı bukalemun türleri hemen hemen her renge dönüşebilir. Bukalemunların ciltlerinin altında özel pigment taşıyan hücreler bulunur. Bu değişiklik sadece 16-20 saniyede gerçekleşecek. Büyük çoğunluğu Madagaskar adasında yaşıyor. Gözleri 360 derecelik açıyı görebilir. Bukalemunların dilleri vücutlarının yaklaşık iki katıdır. 

 

Etiketler: #bukalemun #kutuptilki #mürekkepbalığı #pisibalığı #taklitçiahtapot #pasifikağaçkurbası #altınkurbağaböceği #renkdeğiştirme #hayvalaralemi