Günlük Hayatta Bazı Hareketleri Yaparak Kilo Verebilmek Mümkün...

· Öncelikle yeterli miktarda su içmelisiniz. Litrelerce su içerek zayıflamaya çabalamak vücudunuzda ödem oluşumuna sebep olmaktadır. Bedenimizin ihtiyacı olan su miktarı günlük olarak 2.5- 3 lt arasındadır. Bu oran yaklaşık olarak 8 su bardağı suya tekabül etmektedir.

· Beslenme şeklinizi, öğün alımınızı düzenlemelisiniz. 3 ara öğün, 2 ana öğün şeklinde besin tüketmelisiniz. Düzenli olarak yemeye dikkat ederseniz metabolizmanız düzenlenir. Daha kolay kilo verebilirsiniz. Az az ve sık sık yemek yemeyi unutmayın. Yemekleri iyice çiğneyin. Porsiyonlarınızı küçük seçin. Yatma saatine yakın yemek yemeyi hayatınızdan çıkarın.

· Düzenli olarak egzersiz yapmalısınız. Her gün 25- 30 dk kadar yaptığınız düzenli egzersiz kilo vermenize yardımcı olacaktır. Egzersize başlamak ya da bu düzeni devam ettirebilmek başlarda zor gelebilir. Bunun için günlük yaşamda daha aktif olmaya çalışın. Otobüsten bir durak önce inin ve evinize yürüyerek gidin, iş yerinde sürekli oturmaktan kaçının, asansör yerine merdivenleri kullanın. Günlük yaşamınıza hareket katın.

· Yemek pişirirken kızartma türü yemeklerden kaçının. Haşlayarak veya fırınlayarak pişirdiğiniz yemeğin kızartma yöntemiyle pişirdiğiniz yemeğe oranla daha kolay sindirile bileceğini unutmayın.

· Besin seçimini özenle yapın. Lifli besinler tüketmeniz hem tok kalmanıza hem de metabolizmanızın daha aktif çalışmasına yardımcı olur. Lifli besinlerden kastımız sebze ve meyveler, baklagiller, tam tahıllı ekmekler gibi besinlerdir.

· Vitamin değerlerinize dikkat etmelisiniz. Her ay düzenli olarak doktorunuzla görüşün. D vitamini, B vitamini değerlerinin normal sınırlar içinde olmasına özen gösterin. kan tahlili sonucununa göre eksik olan vitamin değerleriniz için doktorunuzla işbirliği yaparak vitamin takviyesi alabilirsiniz.

· Günlük tuz alımınızı azaltın. Tuz tüketimi vücutta su tutulumunu artırarak ödeme sebep olmakta ve de hipertansiyon oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Günlük tüketmeniz gereken tuz miktarı 4-5 gr arasındadır.

· Bitkisel ürünlerin bilinçsiz kullanılması sağlığınıza yarardan çok zarar verir. Yeşil çay gibi ödem attırıcı çayları tercih edebilirsiniz. Bu ürünleri belirli miktarda kullanmaya özen gösterin.

· Hazır gıda kullanımını en aza indirin. Kimyasal katkı maddesi olan ürünleri tercih etmeyin. Tükettiğiniz ketçap, mayonez, çikolata vb. ürünlerin kilo alımınızı hızlandıracağını unutmayın.

· Sağlıklı yağlar tüketin. Bitkisel yağ tüketmek hem kilo vermenizi kolaylaştırır hem de kolesterol seviyenizi dengede tutar.

· Uyku düzeninize dikkat edin. Sağlıklı kilo vermek için sağlıklı uyku düzeni şarttır. Uykunuzu iyi almak güne iyi başlamanızı sağlar.

· Bütün bunların dışında diyetisyeninizle işbirliği içinde olun. Vücudunuzla ilgili en doğru bilgileri edinin.

Sağlığınıza dikkat edin gerekli özeni gösterin. Bu yıllarınız bir daha geri gelmeyecek…

yararlı olacak bilgiler

 

Etiketler: #kiloverme #sağlıklıyaşam #spor