Diyetisyen eşliğinde zayıflama nasıl olur?

Zayıflamak istiyorum dedim ve başladım formüllerini aramaya ben 175 cm boyunda birisiyim ve 100 kilo ya ulaşana kadar kademeli bir şekilde kilo aldım. İlk olarak lise de 65 kilo dan 80 kiloya çıktım ve üniversite kazandığım yaz 5 kilo daha aldım. Üniversite boyunca 85-90 arasında seyrettim ve iş hayatı başlayıp hayat iyice monotonlaşınca 90 dan 100 e çıktım. Başka bir bakış açısı ile kilom 0,1 Ton oldu. İlk olarak bir diyetisyene başvurdum. Neler yediğimi nasıl beslendiğimi, vücut kütle indeksimi, kan, hormon, idrar tahlilinden sonra bana tonlarca soru sordu bir günde sabahtan akşama kadar neler yiyip içtiğimi unutmadan tek tek atlamadan anlatmamı istedi. En sonunda diyet listesi çıkardı. Genel olarak söylemek istiyorum listeSabah 1 adet haşlanmış yumurta, 1 dilim beyaz peynir, ama yağsız olacak dilim derken iki parmak kadar. İki dilim ekmek, ekmek somun falan olmaz kepek ekmeği ya da çavdar ekmeği 3-5 adet, zeytin olabiliyorsa yeşil zeytin, bir iki bardak çay bitki çayı da olabilir Yeşil çay, ıhlamur, ada çayı gibi. Ara öğün olarak biraz yoğurt meyvalı olabilir. Ya da süt olabilir. Ben sütlerde bal da dökerdim çok az diyetisyen atma derdi uyarayım. Öğle öğünü ben de biraz karışıktı 100-150 grama yakın et veya balık ve ya tavuk derdi ben sadece tavuk buluyordum. Bunu da her gün yiyemiyordum salata bolca tuzsuz ayran tuzsuz gene 2 dilim ekmek şaka yapmıyorum tüm öğün bu kadar başka bir şey yok. Onca açlık hissediyorsunuz halsizlik oluşuyor ve yemek içmek yasak albeniler, benimolar, intensler baklava künefe hatta en hafifi kabak tatlısı bile yasak benim öğle öğünü yetmiyordu ve ben bazen pilavdan ve ya yemeklerin tanelerinden üç beş kaşık alıyordum. Ara öğün olarak ise meyve ve yulaf süte katıp içiyordum. Aslında alışınca yulaf ve süt normal tuzsuz yemekler şekersiz gıdalar bir noktadan sonra insanı rahatlatıyor. Akşam yemekleri gene gece acıkmayacak ve ya çok açlık hissetmeyecek kadar ve tam doymayacak kadar yapılan yemeğin suyundan yenmemek şartı ile kaşıkla ekmeksiz bir porsiyon ve yine yoğurt ve salata eşliğinde yiyordum. Aslında benim için bir başka zor yer de yemekten sonrası idi ailemle akşam çay hazır olur ve çayın yanında neler olmazdı ki yaş pasta ve ıslak kek Allah’ım ne büyük nimet der 3 porsiyon götürürdüm ben diyete başladım ve ailem de bunun bilincinde daha az yapmaya başladılar. Bende çözümü daha da azimle birleştirdim ve çay saati yürüyüşe başladım akşamları 45 dakika yürüdüm. Hafta sonları Pazar sabahları bu kuralları biraz askıya alır ve ödül verirdim bir de Pazar akşamları tatlı bir iki tane yerdim. Bunlar da ödül peki neyin ödülü?

Ben başladığımda 102 kilo geliyordum tam olarak ilk bir haftada 99 kilo ikinci hafta 97 kilo 3 hafta 94 kilo ve bir ay sonun da 92 kilo olmuştum. Giderek güvenim gelse de her an bırakacak ve sanki tekrar eski hayatıma dönecek gibi hissediyordum kilo verince normale dönecekti her şey ve ben bu azimle dişimi sıktım tatlılar yiyecektim ve yine akşamları çayın yanında kuru yemiş götürecektim.

İkinci ay gerçekten çok kötü geçti ve belki de bırakacaktım yer yer bozulmalar olsa da diyetisyene gidip kilo tartılmak ve utanmamak için devam ediyordum. İkinci ay bitti ve artık 88 kilo olmuştum gözle görülür ve kıyafetler de ki bolluk beni çok memnun ediyordu diyetisyen de sadece 10 kilo kaldı hedefine sabret diyor ben de bu gazla yemek ve içmek isteğim gelince çok ama çok az yiyerek beynimi kandırıyordum. Tatlı da yedim yemek te ve spor olarak üç aydan fazla yürüyüş yaptım. Artık kilo vermez olmuştum 85 kilo ve bandında kaldım mecalim düştü güvenim azaldı. Diyetisyen bir sene daha devam etmen gerekecek dedi ve bende inşallah dedim. Şimdiler de 4. Ayın içindeyim ve hala 80 kilo da seyrediyorum bir gün 75 kilo olacağım ve o zaman Resimlerimi öncesi sonrası diye paylaşacağım.

Siz değerli okuyucularıma genel tavsiyelerim şudur ki çaylara şeker atmak gerçekten lüks tatlı yerken kaşık ve ya çatalın ucuyla az az alın ve ağzınızda çok çevirin yani küçültün ilk önce midelerin küçülmesi gerekiyor. Zamanla kan şekeri dengeleniyor ve insan şekerden uzaklaşıyor. Abur cubur dediğimiz cips kola çikolata bisküvi bir anda keseceksiniz azaltma olmaz kesin ve net sigarayı nasıl bırakırsınız büyük alışkanlık bu da böyle bir şey. Meyve kesin lazım maden suyu limonlu ballı süt bazen ama sek süt önemli olan ben sağlık için balı kullanıyordum, iş yerinize beslenme götürün hiç utanmayın zamanla herkes şunu anlıyor dışarıda yemek çok sağlıksız. Başka bir diyeceğim yok umarım faydası olur ve sizler de kilolara savaş açar çekemeyenleri kıskandırırsınız.

Etiketler: #diyet, #diyeteşliğindekiloverme, #zayıflama, #kilo, #sağlıklıyaşam, #kilolardankurtulma, #kiloverdim, #yağyakançaylar, #nasılkiloverilir, #diyetlistesi