Armutun Faydaları

Armutun nerede yetiştiği, nasıl kullanıldığı, faydaları nelerdir tüm soruların cevabı makalenin detaylarında bulabilirsiniz.

Armut ülkemizde çok popüler olan ve yediden yetmişe herkesin bildiği hatta sevdiği faydalı bir meyvedir. Armut iklim olarak Türkiye’nin belkide bir çok noktasında yetişmektedir. Ama bazı bölgelerde Marmara, Ege ve İç Anadolu’da üretimi daha yaygın görülmektedir. Armut üretiminde en popüler ilimiz ise Bursa diyebiliriz. Armut iklim şartlarına göre yaz aylarının sonundan sonbahar sonuna kadar olgunlaşma ve toplama dönemi vardır. Armut ülkemizin bir çok noktasından var olduğu için muhafazası için çok sayıda yöntem geliştirilmiştir. Armutun en güzel saklanma alanı soğuk hava depolarıdır imkanlar depo için yok ise buzdolabına konabilir veya dilimlenerek kurutulup kuru haliyle muhafaza edilebilir. Elimizin altındaki bu nimet bize ne gibi faydalar sağlamaktadır. Faydaları nelerdir ?

·         Böbrek taşlarının dökülmesine yardım eder.

·         Yüksek tansiyonu düşürür.

·         Kanı temizler.

·         Kansızlığı giderir, kabızlığı önler.

·         Sinirleri yatıştırır.

·         Zihnin yorgunluğu giderir.

·         Hamilelerin kusmalarını azaltır.

·         Hazımsızlığı giderir.

·         Mafsal kireçlenmesi, nikris ve romatizmada faydalıdır.

·         Şeker Hastaları da yiyebilir

 

Bu sadece armut için yapılan bir tavsiye değildir genellikle bir çok meyve için geçerlidir. Meyvelerin yemeklerden önce yenilmesi daha faydalıdır. Boş bir mide meyvelerin içerisindeki besinlerin daha iyi emilmesini sağlamaktadır.

Etiketler: #sağlıklıyaşam #armut #meyveler