Visual Basic Programlama Dili

Visual Basic ilk olarak 1991 yılında piyasaya çıkmıştır. Geliştiricisi Microsoft olduğu için dünyada popüler bir dil konumundadır. Windows programlarının, işletim sisteminin kullanıcılarına aşina olan standart grafik ara birimleriyle birlikte kolayca yapılandırılmasını sağlamak için tasarlandı. Microsoft'un ilk görsel geliştirme aracıydı.

Visual Basic, Basic'den türetilmiştir ve grafiksel kullanıcı ara birimi uygulamalarının hızlı uygulama geliştirmesine, DAO, RDO veya ADO kullanan veritabanlarına erişime ve ActiveX denetimleri ve nesnelerinin oluşturulmasına olanak sağlar.

Visual Basic, yalnızca bir programlama dili değil, aynı zamanda eksiksiz bir grafik geliştirme ortamına da sahiptir. Visual Basic, bir veritabanı sistemine ön uç uygulaması olarak kullanılabilen ve kullanıcı tarafından girdi toplayan ve biçimlendirilmiş çıktıyı düzenli bir biçimde görüntüleyen kullanıcı arabirimi olarak hizmet veren programları geliştirme yeteneğine sahiptir.

Visual Basic araçlarını kullanarak, soyut bir fikri hızlı bir şekilde ekranda görebileceğiniz bir program tasarımına dönüştürebilirsiniz. web veritabanı sistemlerini arayüzlemek için kullanılır. Visual Basic yürütülebilir dosyalar, yani EXE dosyaları, ActiveX denetimleri oluşturabilir, ancak öncelikle Windows uygulamalarını geliştirmek için kullanılır.

VB'de programlama, bir formdaki görsel olarak düzenleyici bileşenlerin veya denetimlerin bir bileşimi, bu bileşenler için öznitelikler ve eylemler belirleme ve daha fazla işlevsellik için ek kod satırları yazma kombinasyonudur.

Etiketler: #visualbasic #programlama #yazılım #programlamadilleri #yazılımdilleri