Teknolojinin Tarımdaki Yeri

Tarım, insanların yemesi için gerekli olan yararlı bitkileri yetiştirmek ve ürün elde etmek için toprak üzerinde yapılan çalışmaların tümüne denir. İnsanoğlu var olduğu günden bu zamana tarım yapmıştır. Her noktada olduğu gibi tarımda da teknoloji yerini iyiden iyiye aldı. İnsanlara yararlı olmaya çalışan teknoloji tarımda da insanların en büyük destekçilerindendir.· teknolojik tarım araçları ürünlerin hasat zamanı insan yükünü almasına ve daha fazla aranı tarım bölgesi olarak kullanmasına olanak sağlar

· teknolojik tarım araçları insanların el yordamıyla yaptığı (ayrıştırma , sıkıştırma, toplama vb. ) işlevsel yapıları gelişen mekanizma ve makinelerle kolaylıkla ve daha az fireli olarak yapmasına olanak sağlar (saman balyası yapmak örnek olarak verilebilir)

· sulama sistemleri sayesinde daha doğru zamanda gerekli miktarda ve zahmetsizce sulama imkanı tanır

· nem, sıcaklık, ısı, basınç vs. sensörler ile daha verimli zamanlar ve mekanlar tespit edilir. Ürünlerin gerekli koşullarda olup olmadı rahatlıkla anlaşılır.

· Hangi ürünün hangi iklimi, toprağı, ilacı, istediği analiz sistemleri ile rapor edilir, verim artırılır.

· Sosyal ağlar geliştirilen siteler ile tarım hakkında bilgiye ulaşım imkanı daha hızlı ve güvenilirlik sağladı.

· yerli ürünlerin gerçek fiyatları internet sistemi ile daha kolay belirlenir ve düşük fiyat ile satmayı engellemeye yardımcı olur.

· teknoloji tarıma bu kadar katkı sağlarken olumsuzlukları da beraberinde getirir bunlardan biri sentetik gübrelerin yapımı teknoloji ile oluşmaya başladı ve buda üretilen mamulün doğallığının bozulmasına sebep oluyor.

Gelişen teknoloji tarıma katkı sağlamaya devam edecektir. 

Etiketler: #teknoloji #teknolojinintarımdakiyeri #Tarımsensörleri #tarımteknolojisi