Teknolojinin Sağlıkta yeri Nedir ?

“tıp çok gelişti” bunu 21.yy’da sıklıkla duyuyoruz peki bu tıbbı ne geliştiriyor dersiniz? Teknoloji hayatın her noktasına yaptığı gelişimi sağlık alanında da gösterdi.

Sağlık Alanındaki yararı

· Yeni teknolojiler yeni tedavi yöntemi bulunmasına sebep olur.

· Teşhis konulamayan hastalıklar daha rahat anlaşılabilir

· zor olan tedavi yöntemleri teknoloji ile daha kolay ve acısız olarak gerçekleştirilebilir oldu.

· Sonuçlar geç ve hatalı çıkarken yeni cihazlar sayesinde daha hızlı ve güvenilir sonuçlar elde edilebiliyor

· Kanserin çözümü teknoloji sayesinde artı hayatta kalma oranı yükseldi.

· Protez sistemler ile vücutta bulunmayan veya kayıp edilen bölümlerin (el , kol, bacak) yerine günlük yaşamda yeterli olacak şekilde kullanılıyor

· MHRS Sistemi ile kolay randevu imkanı ve sıra bekleme derdini azaldı.

· Geliştirilen sağlıkla ilgili bazı application ve sistemler(Smart watch against sleep apnoea (Uyku Apnesine Karşı Akıllı İzleme) , Monitoring temperature easily (kolayca izleme sıcaklığı) , Chest strap to monitor your hearth (Kalbinizi İzlemek için Göğüs Bandı) , Step Counter (Adım Sayar) , Smart glasses for the visually impaired (Görme Engelliler için akıllı Gözlükler) ) tabi bundan ibaret değiller daha niceleri

Sağlık alanındaki Zararı

· Sağlık alanında kullanılan yeni teknolojik cihazlar genellikle radyasyon riski yüksek olan cihazlardır. bu tür cihazlar başta hastane personeli olmak üzere yakınında buluna herkes için tehlikelidir.

· Teknolojini gelişmesi yeni kimyasal ve biyolojik ürünlerin keşfini ve denenmesini sağlar buda olası bir tehdit sebebidir. 

Etiketler: #teknoloji #sağlık #sağlıktateknoloji #sağlığazararı #sağlığayararı