Teknolojin Eğitimde Yeri Nedir ?

Hayatın değişilmezi teknoloji eğitim alanında da hayatımıza girmiş bulunmakta eğitim sektörünün gelişimine katkıda bulunurken diğer yandan hem eğitimci hemde öğrenci için olumsuz yönleri vardır

Eğitime Yararı

1. Teknoloji ürünleri uzağı yakın kılan sistemi sayesinde dünyanın bir ucundan diğerine eğitim imkanı sağlar.

2. Sanal ders ortamı, uzaktan eğitim sistemleri, ders içerikli siteler, yabancı kaynaklara erişim imkanı teknolojinin gözdesi internet aracılıyla evinizi köşesine gelir.

3. E-okul gibi veli bilgilendirme sistemleri aracıyla öğrencilerin velileri tarafında kontrolü rahatlıkla sağlanabilir.

4. Çok çeşitli öğretim imkanı sunar (görsel, video, yazılı).

5. bilgi alabilmek için verilecek para yerine sadece internet yeterli olacaktır.

6. Öğrenmenin yaşı yoktur imkanı olmayan (engelli , ev hanımı, ulaşımın zor olduğu yerler) rağmen insanlar evlerinde diledikleri zaman kimseye hesap vermeden eğitim alabilir.

7. Akıllı Tahtalar ile ders sırasında konu sadece yazılı eğitimin yanında görsel ve video eğitimlerle desteklenmeye başladı .

8. Gelecek için yapılan planlarda mesleki veya üniversite tercihlerini doğru yapmak adına Önceden belirlenen şehirlerdeki üniversitelerde okuyan insanlarla iletişim veya meslekten insanlarla muhabbet ortamı sayesinde doğru tercih imkanı sunar

9. CD-DVD aslında günümüzde daha az kullanılsa da görsel ve video eğitimi bunlar aracılıyla sağlanıyordu.

10. Teknoloji evinde lise-üniversite mezunu olma imkanı da sunar oldu.

Eğitime Zararı

aradığı her şey internette olan bir çocuk araştırma yapmak için çabalamayacak internetten hazır olan ödevi kopyala yapıştır yöntemiyle emek vermeden elde edecek. Dershaneler, kurslar internet aracılıyla müşteri kaybına uğrayacak tabi bunlar sahipler için kötü olan bir durum. Aslında eğitim alanında teknolojinin fazla bir zararı yok diyebiliriz. çünkü geliştirilen sistemler öğrencilerin daha iyi, kolay, hızlı ve daha güvenli bilgilere ulaşmasını sağlamak. 

Etiketler: #eğitim #teknoloji #eğitimdeteknoloji