Teknoloji Nedir? Yararları, Zararları

Teknoloji, başta sanayide kullanılmak üzere hayatın her noktasında karşılaşırız bir sistemi, mekanizmayı, aleti, makineyi, araçları kullanmayı kolaylaştıran bir sistem bütünü diyebiliriz. Hayatımızın olmazsa olması olan teknoloji her konuda ve yerde karşımıza çıkar ama her zaman dostumuz olarak değil :) tabi ki bizlerin hayat boyu zor olan şeyleri kolay yapmak için uğraştığımız bu dünya hayatında doğru yolu teknoloji ile bulduk diyebiliriz. 

Teknolojinin Yararları

insan oğlu yapamayacağı işi, kaldıramayacağı yükü ulaşamayacağı noktaları kaybedeceği zamanı , parayı her şeyi günümüz teknolojisi ile elinde tutmakta ve bunları yaparken fazla efor sarf etmekte zorunda değil bunlar gelişen teknolojinin biz insanlara sunduğu güzellikler teknoloji geliştikçe devam edecektir. Teknoloji insana hayatta her konuda fayda sağlamıştır sağlık, eğitim, astronomi, tarım, otomotiv, sanayi , banka , kamu , güvenlik, ticaret , alış veriş yani etrafınıza bakın ve teknolojiyi her yerde göreceksiniz sağlıkta, tedavi araçlarının gelişmesi ve yeni tedavi yöntemlerinin bulunması , eğitim, eğitmenlerin daha verimli anlatması öğrencilerin teknoloji yardımıyla konulara hızlı ve daha anlaşılır ulaşması sağlandı. Tarım, teknoloji ile tarımda daha fazla verim elde edildi ürünler daha hızlı toplanmaya başlandı iş yükü hafifledi. Otomotiv, yeni araçlar ve üretilen araçların konfor güvenlik kontrol noktalarında teknoloji önemli rol oynadı. Sanayi, belkide teknolojinin en işlek olduğu nokta diyebilir üretilen bütün sanayi ürünleri geliştirilen teknolojik aletler ve programlar aracılıyla kesintisiz ve hatasız üretimi sağlandı. Banka, geliştirilen application insanlara oturdukları yerden güvenle para transferi imkanı sağladı. Güvenlik, teknoloji sadece bilgisayar veya telefon değil güvenlik kameralarıda bir teknolojidir bir çok güvenlik sorunu kameralar yardımıyla giderilebiliyor artık. Kamu, insana hizmet etme hususunda teknoloji kamu kuruluşlarına imkanlar sağlamakta e-devlet sistemi verilebilecek güzel bir örnektir. Aslında saymakla bitmez sadece birer örnekle bile teknolojinin hayatımızda ne kadar yer ettiğini görebiliriz tabi bu yakınlık her zaman iyi olacak değil teknolojinin insanlar üzerinde olumsuz etkileride mevcuttur.

Teknolojinin Zararları

Teknolojinin insanlara belkide her alanda sağladığı en önemli husus bir işi olduğumuz yerde yapabilme imkanı sunması bu güzel bir şey ama bu doğrultudan çıkarsak insanı yalnızlaştırmaya, Durağanlaştırmaya, çalışmamaya (çünkü her istediği elinde), gelişen sistemlerin yerine montesi ile o işi yapanların işlerinden olması, sağlıkta genellikle görülse de her alanda mevcut gelişen aletlerin radyoaktif madde içeriyor olması nedeniyle hastalık oranını artırması liste uzar aslında tabi bu zararlar göz ardı edilemez ama teknoloji insana o kadar faydalı olduğu noktalar var ki bunca sıkıntıya rağmen yine devam ediyoruz kullanmaya ve ilerde artarak kullanmaya devam edeceğiz. 

Etiketler: #Teknoloji #yarar #zarar #Teknolojisağlık, #Teknolojieğitim, #Teknolojiastronomi, #Teknolojitarım, #Teknolojiotomotiv, #Teknolojisanayi , #Teknolojibanka , #Teknolojikamu , #Teknolojigüvenlik, #Teknolojiticaret , #Teknolojialışveriş