Python Programlama Dilinin Özellikleri

· Basit, Python basit ve sade bir dildir. İyi bir Python programı yazılım modeli olarak standart dil düzeyinde benzerlikler ve uyum gösterir (tabi İngilizce için geçerli bu durum) Python'un bu kadar konuşma diline yakın olan kod yapısı, onun piyasadaki en büyük silahıdır.

· Öğrenmesi kolay, Python ile başlamak çok kolay. Python, daha önce bahsedildiği gibi olağanüstü basit dil olması öğrenim kolaylığı sağlıyor.

· Free ve Açık Kaynak, basit şekilde bu ne işimize yarar?, bu yazılımın kopyalarını özgürce dağıtabilirsin, yazılımın kaynak kodunu okuyabilirsin, değişiklik yapabilirsin, yeni ücretsiz programlarda parçalarını kullanabilir ve bunları yapabileceğinizi bilirsiniz.

· Üst Düzey Dil, bu özelliği sayesinde bir nevi makine ile haberleşme işini Python'a bırakmış olursunuz çünkü siz kodları yazarken makine dili ile uğraşmazsınız

· Taşınabilir, Tüm Python programlarınız herhangi bir değişiklik gerektirmeden bu platformlardan herhangi birinde çalışacaktır.

· Yorumlanır, C veya C++ gibi diller derlenerek çalışır derleme işlemi kaynak kodu makine koduna(0 ve 1) çevirir. Yorumlayıcı bir dil kullandığımızda ayrı bir derleme ve yürütme adımı olmaz. Program sadece kaynak koddan çalıştırılır. Dipnot: Python, kaynak kodu bytecodes adı verilen bir ara birime çevirir ve sonra bunu bilgisayarın ana diline çevirir, çalıştırır tabi bu durumlar Python dilinin daha hızlı ve kolay kullanılmasını sağlıyor.

· Nesne tabanlı, Python, nesne yönelimli programlamanın yanı sıra prosedür yönelimli programlamayı da destekler. Python, C ++ ya da Java gibi dillere kıyasla, özellikle nesne yönelimli programlama yapmanın çok güçlü ama basit bir yoludur.

· Genişletilebilir,Çok hızlı çalışmak için kritik bir kod parçasına ihtiyacınız varsa, bu kodu C'ye yazıp bunu Python programınızla birleştirerek başarabilirsiniz.

· Geniş Kütüphaneler, Python Standart Kütüphanesi gerçekten çok büyük. Düzenli ifadeler, dokümantasyon oluşturma, birim testi, iş parçacığı, veritabanları, web tarayıcıları, CGI, ftp, e-posta, XML, XML-RPC, HTML, WAV dosyaları, şifreleme, GUI (grafik kullanıcı ara birimleri) kullanarak çeşitli şeyler yapmanıza yardımcı olabilir.

· Görüntü işleme kütüphaneleri mevcuttur.

Python ile neler yapılabilir:

Bir makineye öğrenme yeteneği verebilirsin (Machine Learning)

Web uygulamaları (Django)

Bilimsel Fonksiyonları çok gelişmiştir.

Rest APİ oluşturma

Veri analizi

Ağ ve Soket Programlama

Masaüstü uygulamaları

Ve dahası Python hem basit olması hemde zengin kütüphaneleri sayesinde bir çok alanda proje geliştirmeye olanak sağlar. 

Etiketler: #python #pythonprogramlama #yazılım