Motivasyon ve Odak artırmanın 5 etkili yolu

bir işin bitmesindeki en önemli unsurlar motivasyon ve odaklanma peki nasıl artırabilir. motivasyon ve odak için pratik 5 yol sizler için derledik

5. Beş Fazlası

Bu hayatta bir şeylerin yolunda gitmesini istiyorsanız. bugün dünden daha çok çalışmalısınız. Eğer bir işin veya görevin yarısındaysanız ve tam bırakacak zamanda bir beş dakika daha çalışın. Veya beş sayfa daha okuyun, beş soru daha çözün, beş dakika daha yürüyün vs. Yaptığınız iş sürekli kademeli kademeli artırın.

Bir sporcu enerjisinin bittiğini düşündüğünde daha fazlası için kendini zorlarsa hem fiziksel hemde zihinsel engelleri aşar ve hem inanç hemde konsantrasyon sağlar.

Aynısı yapılan diğer işler içinde geçerli kendinizi daha fazlasına alıştırırsanız mutlaka odaklanma problemi ortadan kalkacaktır.

4.Aklını dinlendir

Eğer bir konu hakkında çok kafa yordunuz ve durma noktasına geldi. O işi bir süreliğine bırakın ve beyninizi yormayacağınız bir işle uğraşın bir nevi beyninize ödül verin. Başka bir işinizi beyin gücü gerektirmeyen yapabilirsiniz. Bu uğraşlar devam ederken aklınızdaki sorular gitmez ise ve sürekli kafanızı yemeye devam ederse onları yapılacaklar listesine yazın böylece beyniniz onları unutmakta özgür olacaktır. beyniniz bil hatırlama bülteni olmak yerine asıl işlerine odaklanacaktır. bu da, bölünmemiş dikkatinizi en yüksek öncelikli görevinize verebileceğiniz anlamına gelir.

3.Erteleme bitir!

Konsantre hissetmek istemiyor musun? Üzerinde çalışmanız gereken bir görevi mi yoksa projeyi mi yapıyorsunuz? Üzerinize yükümlü bir işi ertelemek üzeresin, "Bunu yapmak zorunda mıyım? Bunu yapmak istiyorum o yüzden aklımda değil mi? Daha sonra daha kolay mı? olacak " Bu üç soru, size zihinsel olarak kendinizi işiniz için teşvik edebilir, çünkü bu sorular bu işin artık gitmediği gerçeğini ortaya getiriyor ve gecikme sadece başarısız olmanıza katkı sağlayacak ve bu zorlu görev zihninizi ve zamanınızı daha fazla işgal etmeye devam edecek.

2. Gözünüzü tek noktaya odaklayın

Belkide şuan bir çoğunuz bu yazıyı okurken, eğer telefonla okuyorsa önünde bilgisayar karşısında televizyon vardır. aynısı bilgisayar içinde geçerli tabi şuan sadece bir makale okuyorsunuz o kadar önemli olmaya bilir. İnsanlar genel olarak hep böyle aynı anda birden fazla işi yapmaya çalışıyor. İşiniz bilgisayar da ama etrafınızda dikkat dağıtacak bir çok eşya var tabi bunlar ışığında bir şeylere konsantre olmamız ne mümkün. bizler konsantrasyon için tabiri caiz ise “at gözlüğü takmalıyız” etrafımızda bizleri engelleyecek her şeyi uzak tutmalıyız dikkatimizi tamamiyle işimize vermeliyiz. Aradaki farkı mutlaka fark edeceksiniz.

1. İlk işinmiş gibi yap

Aslında başlık her şeyi özetler nitelikte bir çok kişi işe ilk alındığında ve eline ilk proje verildiğinde çok heyecanlı ve motive pozisyondadır. Tabi bu motive ona inanılmaz bir konsantrasyon sağlayacaktır. Bunun ışığında istediğin gibi zamanında projeyi çıkaracaksınız. Zamanla oturan düzende insanlar işlerine daha az önem ve özen gösteriyor buda ona işinde inanılmaz bir konsantrasyon düşüklüğüne sebep oluyor. sizlerin burada kendiniz önce motive etmeye ardından motivasyon ile mutlaka konsantrasyon gelecektir.

Etiketler: #motivasyon #odak