Matematik Problemlerini Çözmek İçin 7 İpucu

Bir çok çocuğun, gencin hatta yetişkinlerin bile korkulu rüyasıdır. Fakat dün olduğu gibi bugünde olan ve yarında olacak matematikten korkmak ve kaçmak yerine onu kabullenmek gerekir. Peki matematik nasıl çalışabilirim? Derseniz makalemiz tam sizler için.

1. Uygulama, Uygulama ve Daha Fazla Uygulama

Matematik hiç bir zaman bir sözel ders gibi okuyarak veya dinleyerek yapılacak bir ders değildir. çok başarılıda olsanız mutlaka bunu uygulamaya dökmek zorundasınız. Ne kadar çok problemi çözüme kavuşturursanız matematikte o kadar iyi kavrayabilirsiniz. Belki ilk çözeceğiniz problemler saatlerce sürebilir. Sürsün! Korkmayın zamanla pratik kazanacaksınızdır. Ve aynı problemleri ilerde gördüğünüzde kendi isteğinizle çözmek isteyeceksiniz.

2. Hataları inceleme

Bir problemle uğraşırken, mutlaka hepsine ait bir çözüm yolu olacaktır. eğer bir hata yaptıysanız, Sakın problemden kaçmayın herkesin başına gelebilecek bir olay sadece siz hata yapmıyorsunuz. Kaçarsanız kaybedersiniz. çözüm yolunu inceleme ve hata yapılan yeri tespit etmek en önemli noktadır. Daha sonra hata noktasına olabilecek en ideal çözümü üretmek, karşınıza çıkacak benzer hatalardan kurtulmanın en güzel yoludur.

3. Anahtar Kavramlara hakim olun

Matematik uzun vadeli ve mantığa dayalı çalışmayla çözüm alınacak bir eğitim dalıdır. Matematik ev gibidir temeli sağlam atılmaz ise hemen yıkılır. Bir sınav öncesi çalışılacak bir ders değildir. Her şey birbiriyle bağlantılıdır. Eğer matematik anlamak istiyorsanız temeli kazmalısınız vaktim yok demek pes etmektir. Matematiğin en temeli sizler için ilerinizdeki problemleri anlamada etkili bir yol olacaktır. matematik sıralıdır karmaşık çözümler üzerinde çalışmaya geçmeden önce, bu konuyu destekleyen geçmişteki temel kavramları iyi oturtmalısınız.

4. Çözümsüz Sorun Bırakmayın

Aslında iki ile benzer özelliğe sahip bir durum ama ayrı bir noktaya değineceğim burada da mutlaka bir sorunun çözümünde cevaba ulaştığınız ama gittiğiniz yolu sizlerinde anlamadığı durumlar olabilir. Burada amaç o soruyu doğru cevaplamak olmasın o soruyu doğru çözmek olsun mutlaka her sorunuzda bir çözümünüz olsun. Eğer bir çözüm bulamazsanız bırakmayın ve araştırın eğer hala çözüm bulamazsanız üstünü kapatıp gitmeyin mutlaka bir bilene sorun (forum sayfaları, öğretmenler, kursiyer veya matematiğinin iyi olduğuna inandığın biri farketmez) aldığınız çözüm mutlaka başka bir yerde işinize yarayacaktır.

Karmaşık problemleri çözmeye çalışırken, fikir alışverişi yapabileceğiniz bir arkadaşınızla birlikte çalışmak ve fikir alışverişi yapmak iyi bir fikirdir.

5. Uygun Çalışma Ortamı Yaratın

Matematik, diğerlerinden daha fazla konsantrasyon gerektiren bir konudur. Düzgün bir çalışma ortamı ve dikkat dağınıklığı olmayan bir alan, karmaşık denklemleri, geometri, cebir veya trigonometri problemlerini çözerken belirleyici faktör olabilir.

Müzikle çalışmak, rahatlatıcı bir atmosfer yaratmaya ve bilgi akışını teşvik etmeye yardımcı olabilir. Uygun fon müziğine sahip olmak, maksimum konsantrasyon ortamına katkıda bulunur. Kesinlikle sizleri motive veya konsantre etmediği süreç dinlemeyin. Konunun başlığında olduğu gibi uygun ortam oluşturun.

6. Matematiksel Kitap oluşturun

Bir çok kişinin matematikten yakındığı bir noktadır. “Çok fazla formül var!” Evet çok fazla ama her şey ilk madde üzerinde olduğu gibi pratikle gelişecek bir durum peki bunca formül ve anahtar kelimeleri ne yapacağız kendinize birer matematik kitapçığı oluşturun ve her problemi çözmeden önce bu kitapçığa bakın ve kesinlikle formüller ile çözüm bulun çünkü formülün bulunma amacı zaten karmaşık problemleri kolaylaştırmak ve sisteme dökmek için vardır. El ile yapılacak soruları bile formül ile çözmeye çalışın zamanla soru çözerek gelişen sistemde kitapçığa gerek bile duymayacaksınız. Her problemin formülünü hatırlayıp işleme koyacaksınızdır.

7. Gerçek Dünya Problemlerine Matematik Uygula

“Hocam nerede kullanacağız bunu” belkide öğrenci olmuş veya olan herkes bu cümleyi kurmuştur. Aslında matematik öğrenmek isteyen birisini motive edecek en güzel soru ve cevabıdır. Mümkün olduğu kadar, matematik çözümlerini dünya sorunlarına uygulamaya çalışın. Matematik bazen soyut gelebilir, bu yüzden pratik bir uygulama aramak, bakış açınızı değiştirmenize yardımcı olabilir ve fikirleri farklı şekilde özümseyebilir. Sadece şu kadarını söyleyeyim attığınız her adımda mutlaka matematik göreceksinizdir. Sadece arayın ve etrafınızda matematiği bulun.

Etiketler: #matematik #problem #hata #ipucu