İçten Yanmalı Motorlar nedir ?

Arabaların bulunması vesile olan içten yanmalı motorlar 1800’lerin başından itibaren mucitler tarafında araştırılmaya başlandı. Çünkü o zamanlarda kullanılan en yaygın teknoloji buhar makinesi ve buhar makineleri büyük bir mekanizmaydı. Verimi artırmak ve daha küçük mekanizmalar üretmeyi istediler.

içten yanmalı makine kim tarafında bulundu

1859 yılında, Belçikalı mühendis Étienne Lenoir ilk başarılı içten yanmalı motorunu yaptı. Buhar motorunun aksine, bu yeni motor yakıtı motorun içinde değil, dışarıda yaktı.

İçten Yanmalı Motor Nasıl Çalışıyor?

içten yanmalı motorun temelleri : yakıt küçük ve kapalı bir alana zorlanır. Yakıt Tutuşur, ve inanılmaz miktarda genişleyen gaz enerji açığa çıkarır. Bu enerji ile bütün hareket aksanı kontrol edilebilir. İçten yanmalı motorların yakılabilmesi için motorda hidrojen, kerosen ve kömür gazı kullanıldı. Günümüzde de kullanılan benzinli motorlar, 1885 yılında Alman mühendisler Gottlieb Daimler ve Wilhelm Maybach tarafından icat edildi.

Aslında içten yanmalı motorlar ile bir nevi yeni bir dönem başladı buhar motoru ile başlayan sanayi devrimi yerini, içten yanmalı motor ile arabalar, uçaklar ve motorlu makinelerin olduğu yeni teknoloji çağını başlattı.

Etiketler: #içtenyanmalımotor #motor #araba #kerosen #kömürgazı #benzin #ÉtienneLenoir