Dünya Şampiyonu: Semih SAYGINER

En son güncellendiği tarih: 31 Eki 2018

Semih Saygıner, 12 Kasım 1964 yılı Sakarya/Adapazarı doğumlu, Sayın Magic veya Türk Prensi(Turkish Prince) olarak bilinen, üç bant tarzında uzmanlaşmış dünya şampiyonu profesyonel carom bilardo oyuncusudur. Aslında bunların dışında bir tamın ise ; “milli gurur” diyebilir. Ülkemizde bilardonun carom başta olmak üzere gelişmesinde büyük katıklar oynayan saygınerin geçişi başarılar ile doludur.

Bilardoya lise yıllarında adım atan semih Saygıner ilk olarak 1981 yılında katıldığı istanbul bilardo şampiyonası’nda 1.oldu. Aslında ülke çapında itibarının yükseldiği zaman 1988 yılında katıldığı bir gösteri turnuvasında başarılı bir performans göstermesi ile dikkatleri üzerine çekti.

1991 yılında düzenlenen German Open Turnuvası’da başarılı bir performans ve İstanbul efes pilsen grand pirx’de aldığı derece unun hızla büyüyen ününe ün kattı ve artık ülke değil dünya çapında başarılı bir sporcu konumuna geldi.

Devam eden yıllarda 1992’de Almanya'da yapılan “Berlin Dünya Şampiyonası”’da dünyanın 3 bantta bilinen en iyi ismi olan Raymond Ceulemans’ı 3-0 gibi net bir skorla yendi ve dünya 8.oldu. bir yıl sonraki turnuvada dünya 3. Olmuştur. Buda onu dünya klasmanında 6.sıraya kadar yükseltmişti.

Saygıner, artık zirveye yakındı başarılı geçen yılların ardından belkide unutamayacağı bir zaferi belçikada tattı. 1994 yılında düzenlen Gent Dünya Şampiyonasına’nda hayatında ilk kez dünya şampiyonu olma sevincini yaşadı. Ve bu başarısı onu dünya klasmanında 3.sıraya getirdi. Birinciliğe giden yolda aldığı başarıya ek iki tanede dünya rekoru kırmayı başardı. Aynı sene içerisinde önemli liglerden birisi olan Hollanda Takımlar ligine transfer oldu.

1998 yılında düzenlenen ve ülkemizin güzel şehirlerinden Antalya'nın ev sahipliği yaptığı Dünya Bilardo Şampiyonasında, dünya şampiyonu oldu.

2003 yılında Almanya'nın Mönchengladbach şehrinde düzenlenen Dünya Takım Şampiyonasında, takım arkadaşı Tayfun Taşdemir’le birlikte yunan takımını yenerek bilardoda Türkiye’ye şampiyonluk getirmiştir.

Dünyada kazandıklarının dışında ülkemizde ise; 25 kez Türkiye Grand Prix şampiyonu, 3 bantta 14 kez Türkiye Şampiyonluğu, carom(Karambol) 10 kez Türkiye Şampiyonu, Cadre 47/2’de ve tek bantta da birer kez Türkiye Şampiyonluğu yaşamış bir isimdir.


Etiketler: #semihsaygıner #bilardo #treeball #şampiyon