Arduino Modelleri

Arduino, her biri farklı özelliklere sahip birkaç farklı kart modeli oluşturmuştur. Ek olarak, açık kaynak donanımı olmanın bir parçası, ilerde daha farklı kart modelleride geliştirmeye olanak sağlar.

Arduino Uno (R3)

Uno, ilk Arduino'nuz için harika bir seçim. Başlamak için ihtiyacınız olan her şey var, ve hiçbir şey yapmıyorsunuz. 14 adet dijital giriş / çıkış pini (6'sı PWM çıkışı olarak kullanılabilir), 6 analog giriş, bir USB bağlantısı, bir güç girişi, bir sıfırlama düğmesi ve daha fazlası var. Mikrodenetleyiciyi desteklemek için gereken her şeyi içerir; Başlamak için bir USB kablosuyla bir bilgisayara bağlayın ya da AC-DC adaptörü veya bataryayla çalıştırın.


LilyPad Arduino

LilyPad, Leah Buechley tarafından geliştirilen ve Leah ve SparkFun tarafından ortaklaşa tasarlanmış, giyilebilir bir e-tekstil teknolojisidir . Her bir LilyPad, iletken bir iplik ile giysilerin içine dikilmesine izin vermek için düz bir sırt ile yaratıcı bir şekilde tasarlanmıştır . LilyPad ayrıca, e-tekstiller için özel olarak üretilmiş kendi giriş, çıkış, güç ve sensör kartlarına da sahiptir. Hemen aklınıza takılmasın yıkama ile hiç bir şey olmuyor.

RedBoard

RedBoard, Arduino IDE kullanılarak bir USB Mini-B kablosu üzerinden programlanabilir. Güvenlik ayarlarınızı değiştirmek zorunda kalmadan Windows 8/10 üzerinde çalışır. Kullanılan USB / FTDI yongası sayesinde daha kararlı, ayrıca arkası tamamen düz, projelerinizde montede kolaylık sağlıyor. Sadece kartı takın, pano menüsünden “Arduino UNO” yu seçin ve kod yüklemeye hazırsınız. RedBoard'ı USB üzerinden veya güç jakı üzerinden çalıştırabilirsiniz. 7/15 v arasında çalışabilir.


Arduino Mega (R3)

Arduino Mega, UNO'nun büyük kardeşi gibidir. Çok sayıda ( 54 ) Dijital giriş / çıkış pini (14 PWM çıkışı olarak kullanılabilir), 16 analog giriş, bir USB bağlantısı, bir güç girişi ve bir sıfırlama düğmesi vardır. Mikrodenetleyiciyi desteklemek için gereken her şeyi içerir; Başlamak için bir USB kablosuyla bir bilgisayara bağlayın ya da AC-DC adaptörü veya bataryayla çalıştırın. Çok sayıda pim bu kartı bir grup dijital giriş veya çıkış (çok sayıda LED veya düğme gibi) gerektiren projeler için çok kullanışlı hale getirir.


Arduino Leonardo

Leonardo, diğer kartlardan farkı mikrodenetleyicinin kendi dahili USB haberleşme özelliğinin olmasıdır. Bu nedenle ikinci bir işlemci gerektirmez. Bu sayede Arduino Leonardo bağlandığı bir bilgisayara bir mouse ya da klavye olarak ya da sanal bir CDC seri / COM portu gibi görünebilir. 

Etiketler: #Uno #LilyPad #RedBoard #Mega #Leonardo